Om Livsbog.dk

papirkniv

Min egen historie


Mine bedsteforældres liv var meget anderledes end mit. Der er så meget, jeg gerne ville vide, men spurgte ikke. Nu er det for sent.

 

Min fars forældre voksede begge op i Sønderjylland, og selv om min farfar var dansksindet, blev han tvunget med i Første Verdenskrig på tysk side, indtil han flygtede over grænsen.
Vi har stadig hans dagbog fra Vestfronten, og jeg har arvet den papirkniv, han lavede af kobberet fra en granat. Den er nu mit bomærke, som du kan se herover. (Læg mærke til riffelgangen på håndtaget).

Han fortalte om sine oplevelser, men vi spurgte ikke ind til dem, måske af misforstået hensyn, på trods af at der var så meget vi ville vide. Nu er det for sent.
Min far fortalte gerne, bare ikke til sine nærmeste, det var for tæt på til at han turde åbne sig op. De måtte nøjes med overfladen. Jeg ville ønske nogen havde skrevet hans historie ned. Nu er det for sent.

Min mors forældre døde, før jeg fik mulighed for at lære dem at kende, men heldigvis er der kilder til begge sider af hendes slægt. Nu kan jeg bedre forstå dem og mig selv.

Jørgen Peter Volt f. 1952. Journalist, forfatter og  historiker. Efter mange år i dagspressen grundlagde han Livsbog.dk for at sikre danskernes personlige historie.


 info@livsbog.dk   tlf/sms 4040 2575